2011 Afscheid Timo

Beste Timo,

Begin dit jaar heb je te kennen gegeven dat je stopt met meerijden met TC Muiden. We wilden dit niet zomaar voorbij laten gaan tijdens dit etentje.

Allereerst willen we je bedanken dat je ons deze avond trakteert! Applaus graag!

Voordat je met TC Muiden mee kwam rijden was je al actief op de fiets. Ik heb nog wel eens de verhalen gehoord van middernachtelijke starts, ik geloof voor de hartstichting? Ook reed je nog wel eens met Piet Nederlof en Jan Koppen een rondje op de fiets.

Verder wil ik jouw deelname aan de Maratona dles Dolle Mieten niet onvermeld laten. Een uitstekende prestatie voor een oudere jongere.

Timo, je rijdt al met ons mee vanaf het eerst begin. Dat moet zo rond 1986/87 geweest zijn. Buiten de reguliere zondagochtenden zijn we met z’n allen nog wel eens op pad geweest. Hierbij denk ik aan het fietsen van de Mergellandroute of naar Belgie waar we een aantal malen in hotel Les Tilleuls hebben gelogeerd en vandaar uit, zoals jij dat typerend kon zeggen, mooie gevechten op de flanken van de Ardennen hebben geleverd.

Wat mij nog altijd bijstaat is dat ik tijdens een klim bij het passeren van een karakteristiek kerkhof jou hoorde roepen “Ik wou dat ik hier lag, dan had ik tenminste rust.

De laatste keer dat je mee bent geweest naar Belgie hebben we gelogeerd in Les Ondes. Je hebt daar  tijdens het fietsen voor niemand onder hoeven doen en ’s avonds heb je Marie Jose nog vermaakt met verhalen van vroeger. Ze vraagt overigens nog steeds of je niet meekomt…Misschien iets voor volgend jaar?

Jouw stijl is het best te vergelijken met die van Joop Zoetemelk. Een verdedigend renner. Je reed in het peloton altijd op een tweede of derde positie en die stond je de hele rit dan ook niet meer af!

Weet dat als je nog 1 jaar langer met ons meegereden had dat je het leeftijdsrecord van Gerard Smeek verbroken had! Naar mijn mening had je het makkelijk gekund!

Ik heb hier een aandenken met daarop een plaatje met tekst. Bij deze tekst hoort een verhaal.

Een aantal jaren terug stond ik met Hans Paardekoper te praten. Hij werd gebeld door zijn vrouw Ilse. Hij zei haar dat hij met de beste wielrenner van Muiden stond te praten. Ilse antwoordde “doe Timo de groeten” Nee niet met Timo zei Hans weer. Vanaf dit punt werden verder een aantal namen genoemd….maar niet 1 keer mijn naam, tot Hans het genoeg vond en vertelde dat hij met mij stond te praten…oooo, die…was het antwoord voordat ze met het gesprek verder ging waarvoor ze belde.

Timo, we wensen je veel gezondheid en dat je nog maar vele malen mee mag komen eten!