Toerverslagen

zondag 14 juno 2020 – Haarzuilens– 75 km – 6 rijders: Marc, Han, Marcel, Rob, Eric & Michiel

Voor het eerst sinds lange tijd een aantal rijders bij het bankje. Het was mooi elkaar na zo’n lange tijd weer te zien. Inmiddels is er iets meer bekend over het corona-virus. Het verspreidt zich minder in de buitenlucht en als een aantal vertrouwde fietsvrienden, die niet komen als ze zich niet goed voelen, samen fietsen is het risico laag. Het was praktisch windstil, dus alles kon. We besloten voor Haarzuilens waar we geheel volgens het bekende parcours naar toe fietsten in een tempo dat allezins redelijk genoemd mag worden. Op het terras van het ‘t wapen van Haarzuylen was het druk. Ook op een gedeelte van het middenterrein stonden tafeltjes. De bediening heeft heel wat meters gemaakt gisteren, maar de sfeer was goed tot vrolijk. Na de consumpties die door Han, vanwege zijn verjaardag op 7 mei, zijn gesponsord reden we via de rand van Vleuten naar Maarssen. Daarna volgden we de Straatweg via Breukelen en Nieuwersluis tot en met Loenen aan de Vecht. Daarna langs de westelijke kant van de Vecht naar Vreeland. Na de stoplichten over de N201 waren we Marc kwijt. Door naar Nigtevecht en verder naar Weesp. Daar de Provinciale Weg naar Uitermeer en via de Keverdijk naar de Hakkelaarsbrug. Daar namen we afscheid. Han naar Muiden en Rob, Marcel en Eric richting Naarden. Een mooie rit die smaakt naar meer!

zondag 22 maart 2020 – De Bilt – 52 km – 1 rijder: Enrico

zondag 22 maart 2020 – De Bilt – 78 km – 3 rijders: Marco, Marc & Eric

zondag 15 maart 2020 – Breukelen– 51 km – 4 rijders: Marc, Marco, Joris & Enrico

zondag 26 januari 2020 – Soesterberg– 73 km – 3 rijders: Marc, Marco & Rijn

Na een korte evaluatie van vorige zondag was er wederzijds begrip.
Zuiden wind betekent meestal Breukelen, maar daar had Marco niet veel zin in (al te vaak aan de beurt geweest laatste tijd). Dan maar ‘t Hoogt.
Daar heuveltjes nooit (en nu zeker nog niet) mijn sterkste kant zijn, stelde ik een compromis voor: tot Soest M en M naast elkaar op kop en ik erachter. Dan aan de voet van de “Soester Berg” de teugels los en eigen tempo verder, hetgeen geschiedde. Gezellig koffie gedronken en wat bouwperikelen besproken. M en M samen retour en ik in eigen (laag) tempo naar huis. 73 km op de teller, de anderen waarschijnlijk meer.
Volgende week behalve Eric ook Marcel, Rob en Han bij het bankje?

zondag 19 januari 2020 – Monnickendam– 55 km – 4 rijders: Marco, Eric-Jan, Marc & Rijn

Daar het pas de 2e rit van Rijn was na een jaar gedwongen afwezigheid, met een gangetje van 25 km/u tegen de wind in naar Monnickendam gefietst, alwaar Rijn uit dank weer op de koffie trakteerde om vervolgens, net als 2 weken geleden, weer alleen, maar met de wind in de rug, terug te fietsen. Heerlijk toch dat het enige nog fietsende lid sinds de oprichting van de club in 1987 als beschermde renner op sleeptouw wordt genomen. Maar ja, het motto is nog altijd dat de slechtste benen nooit alleen zullen fietsen….

Marc: Iedereen heeft gewoon zijn eigen koffie betaald.
Wat betreft de slechtste benen. Mooi dat je er weer bent maar na een jaar afwezigheid is het wel handig eerst wat meters te maken voordat je met de groep meegaat.

Rijn: Om misverstanden te voorkomen: mijn verslag van gisteren was het door mij gedroomde scenario. Helaas kwam ook deze droom niet uit.
In werkelijkheid ging het (voor mij althans) nogal snel van start, zodat ik bij de Amsterdamsepoortbrug al “los” was. Gelukkig had Eric-Jan dit in de gaten en liet mij in zijn wiel komen. Daar het gat met Marc en Marco maar niet kleiner wilde worden, heb ik Eric-Jan gezegd mij maar los te laten zodat hij weer bij de kop kon komen. Vervolgens zag ik dat de drie op de kruising bij de Maxis gestopt waren. Toen ik erbij was werd er meteen weer doorgefietst, met als resultaat dat ik in de eerste 50 meter alweer moest lossen (had net in mijn eentje 2 km tegen de wind in gefietst).
Het volgende moment dat ik mijn fietsvrienden weer zag was binnen bij de Koperen Vis, alwaar zij net hun eerste kopje koffie genuttigd hadden. Toen zij hun tweede kopje genuttigd hadden en ik mijn tweede bestelde, zijn we weer uit elkaar gegaan. Na de prettige ervaring van 2 weken geleden (met Marco en Enrico gedrieën met op mij aangepast tempo heen tegen de wind, waarop zij getweeën in eigen tempo terug fietsten en ik in eigen tempo met de wind in de rug naar huis kwam) was dit voor mij een zeer teleurstellende ervaring.
De Muider Toerclub was ooit een vriendenclub waarbij we nog iets voor elkaar over hadden. Waar is deze mentaliteit toch gebleven???

zondag 5 januari 2020 – Breukelen– 51 km – 2 rijders: Rijn, Marco & Enrico

Rijn voor het eerst sinds januari 2019 weer bij het bankje!!! Tot Expreszo met z’n drieën. Daarna Rijn in rustig tempo (20 km/u) naar huis.