Toerverslagen

zondag 9 augusto 2020 – Bataviawerf– 85 km – 7 rijders: Rob, Rijn, Eric, Thiem, Marcel, Enrico & Michiel

Het was al vochtig warm maar gelukkig bleef de zon nog even achter wat nevel verborgen. De bankzitters (Rob, Marcel & Eric) hadden al bedacht waar we naar toe zouden gaan. Binnendoor heen en langs de dijk met de wind mee terug. We spraken af het rustig aan te doen. Meestal met Eric en Enrico op kop reden via stille (fiets)paden naar de uitspanning naast de poort van de Bataviawerf-Outlet. Koffie en cappucino waren er in groot en klein formaat. Verder naast appeltaart ook nog een cheescake met citroensmaak. Rijn vertelde over zijn wederwaardigheden met een gehuurde pikmeercruiser die hij helemaal uit Grou had opgehaald en ook weer teruggebracht. Zijn conditie had er wel een beetje onder geleden. Rond kwart voor twaalf stapten we weer op. Ook langs de dijk reden we, met de wind in de rug, rustig aan. Meestal zo’n 31-32 km/u. Vlak voor het gemaal De Blocq van Kuffeler wilde Rijn van ons verlost worden. Ook zonder hem bleef het tempo aangenaam. Wel was de zon aanwezig en het werd een klamme toestand. Bij de Hollandse Brug reed Rob door naar de Stichtse Brug. De anderen rechtstreeks naar de douche. Even over enen waren we terug. Mooie rit maar wel benauwd.

zondag 2 augusto 2020 – Haarzuilens– 81 km – 5 rijders: Rob, Marco, Eric, Thiem & Marcel

Met slechts één Muidenaar bij het bankje, Tiem, besloten hij, Eric, Marcel, Rob en Marco om koers te zetten naar Haarzuilens.Met Marco op kop (uiteraard) kozen we een iets andere route. Via de Lange Muider en de ‘s Gravelandseweg, waar Aad Brands ons nog tegemoet reed, naar fort Ronduit. Daar hebben we de remblokjes van Marco wat strakker gezet, maar hij bleef sterk genoeg op ons op kop via Ned.den Berg naar de Vreelandseweg te ‘sleuren’… gelukkig hield Eric de teugels strak en na een enkele kreet vanuit het achterveld, ging het in een straf maar aangenaam tempo naar Loenen a/d Vecht en de prov.weg naar Breukelen. De brug over en verder naar Haarzuilens. Daar streken na ons nog meer grote fietsgroepen neer. Die uit Stompwijk waren wel met z’n veertigen… De koffie en taart smaakten prima en werden ons aangeboden door Tiem, met dank 👍 Tiem. Niet omdat hij jarig was geweest, maar gewoon omdat hij al zo lang niet had meegefietst 👍👍. Terug via Maarssen, langs de Vecht en vóór Loenen rechtsaf naar Oud Loosdrecht, Kortenhoef, Ankeveen. Bij de molen splitste de groep zich. Marco reed met Tiem mee, de rest ging via het N’meer moe maar voldaan naar huis. Marcel had 81 km. op de teller. Tiem wellicht iets minder, maar Eric, Rob en Marco zeker (veel) meer.

zondag 26 julo 2020 – Haarzuilens– 76 km – 3 rijders: Rob, Marco & Han

Via de gebruikelijke wegen naar Haarzuilens gereden. Marco tracteerde daar vanwege zijn verjaardag. Ons ‘cadeau’ was dat hij de heenweg en zowat de hele terugweg op kop mocht rijden. Rob heeft ook nog even zijn best gedaan. Stond best veel wind. Toch gemiddelde van 30,3. Weer viel verder mee. Lekker gereden.

zondag 19 julo 2020 – Amstelkade– 77 km – 6 rijders: Han, Enrico, Rob, Eric, Marcel & Michiel

Toen ik bij het bankje arriveerde zaten de anderen te poseren voor een foto die door een Muidense werd geschoten. Ik kon nog net erbij gaan staan. Han vertelde dat hij met Enrico had ge-appt en dat deze het meerijden ivm corona nog even aankeek. Toen we opstapten kwam hij toch aanrijden. Een ploegje ‘oude makkers’ was verenigd en toog richting Kromme Mijdrecht. Dit is altijd een mooie rit die zich grotendeels lang rivieren en kanalen van Holland en Utrecht afspeelt. Via Vecht, Gein, Angstel, Holendrecht, Waver, Amstel en Kromme Mijdrecht kwamen we, in een doorgaans aangenaam tempo, bij de uitspanning Amstelkade uit. Vanwege corona moesten we een bestellijstje indienen bij het loket. Eric, die vorige week al wilde tracteren, deed de bestellingen. Wij danken hem hartelijk voor de comsumpties en de bediening. Hij deed de bediening minstens zo goed als ‘normale’ bediening. Daarna terug, maar niet langs het AR-kanaal, zoals gewoonlijk, maar langs de Vecht. Marcel vond dat veel gezelliger. Anderen dachten dat het te druk zou zijn en dat was eigenlijk ook zo. Heelhuids kwamen we toch weer uit op Keverdijk waar Marcel, Rob en Eric het Visserijpad kozen en de anderen via Hakkelaarsbrug weer in Muiden uitkwamen. Zo rond kwart voor één. Een mooie en fijne rit!

zondag 12 julo 2020 – Edam– 78 km – 7 rijders: Han, Rijn, Rob, Eric, Marcel, Joris & Michiel

Er stond niet veel wind maar wat er stond leek uit Noorden/NoordWesten te komen. Rob wilde naar het Natuurpark bij Lelystad maar de anderen voelden meer voor Edam aan Zee. Dus via de geëigemde paden daarheen. Bij Uitdam even een stop voor Michiel die, om onverklaarbare reden, even moest uitpuffen. In volendam was het Oostereind afgesloten maar we kwamen toch bij de haven uit. In Edam was er nog ruim plek op het terras. Toen Eric wilde afrekenen ivm zijn 60ste verjaardag bleek dat al door Michiel te zijn gedaan vanwege zijn verjaardag een paar maanden terug. In Broek in Waterland namen we het tunneltje. Bij Zunderdorp reden we nog even om via de golfbaan?? Eric was ivm zijn verjaardag al vooruitgesneld maar omdat de Schellingwouderbrug openstond kwamen we hem daar weer tegen. Rond 10 voor 1 weer terug in Muiden. Fijne rit.

zondag 21 juno 2020 – ‘t Hoogt– 75 km – 5 rijders: Marc, Han, Rijn, Rob, Eric & Marcel

Er stond een pittige wind uit het  zuid-oosten, dus werd SoesterHoogt gekozen voor de koffiestop. Via de gebruikelijke route en met een aangenaam tempo reden we die kant op. Tijdens de “klim” in Baarn koos Mark er voor om op eigen tempo zijn weg te vervolgen en zijn de vier overige musketiers bij elkaar gebleven. Rijn was zo verheugd dat het zo goed ging en hij ons gemakkelijk bij kon houden, dat hij spontaan de koffie en koeken voor zijn rekening nam. Wij waren blij, dat Rijn er weer bij was…..Terugweg, met af en toe een heerlijk windje in de rug, via Maartensdijk, Kortenhoef en Ankeveen. Daar nam ondergetekende de afslag via Naardermeer richting Naarden. Rob kon er maar geen genoeg van krijgen en wilde er de Hollandse- en Stichtsebrug nog aan vastknopen. Ik had bij thuiskomst 80 km.op de teller. Rob zal er zeker 100 hebben gemaakt. Lekker fietsweer, lekker gefietst. Gemiddelde snelheid: 25/uur.

zondag 14 juno 2020 – Haarzuilens– 75 km – 6 rijders: Marc, Han, Marcel, Rob, Eric & Michiel

Voor het eerst sinds lange tijd een aantal rijders bij het bankje. Het was mooi elkaar na zo’n lange tijd weer te zien. Inmiddels is er iets meer bekend over het corona-virus. Het verspreidt zich minder in de buitenlucht en als een aantal vertrouwde fietsvrienden, die niet komen als ze zich niet goed voelen, samen fietsen is het risico laag. Het was praktisch windstil, dus alles kon. We besloten voor Haarzuilens waar we geheel volgens het bekende parcours naar toe fietsten in een tempo dat allezins redelijk genoemd mag worden. Op het terras van het ‘t wapen van Haarzuylen was het druk. Ook op een gedeelte van het middenterrein stonden tafeltjes. De bediening heeft heel wat meters gemaakt gisteren, maar de sfeer was goed tot vrolijk. Na de consumpties die door Han, vanwege zijn verjaardag op 7 mei, zijn gesponsord reden we via de rand van Vleuten naar Maarssen. Daarna volgden we de Straatweg via Breukelen en Nieuwersluis tot en met Loenen aan de Vecht. Daarna langs de westelijke kant van de Vecht naar Vreeland. Na de stoplichten over de N201 waren we Marc kwijt. Door naar Nigtevecht en verder naar Weesp. Daar de Provinciale Weg naar Uitermeer en via de Keverdijk naar de Hakkelaarsbrug. Daar namen we afscheid. Han naar Muiden en Rob, Marcel en Eric richting Naarden. Een mooie rit die smaakt naar meer!

zondag 22 maart 2020 – De Bilt – 52 km – 1 rijder: Enrico

zondag 22 maart 2020 – De Bilt – 78 km – 3 rijders: Marco, Marc & Eric

zondag 15 maart 2020 – Breukelen– 51 km – 4 rijders: Marc, Marco, Joris & Enrico

zondag 26 januari 2020 – Soesterberg– 73 km – 3 rijders: Marc, Marco & Rijn

Na een korte evaluatie van vorige zondag was er wederzijds begrip.
Zuiden wind betekent meestal Breukelen, maar daar had Marco niet veel zin in (al te vaak aan de beurt geweest laatste tijd). Dan maar ‘t Hoogt.
Daar heuveltjes nooit (en nu zeker nog niet) mijn sterkste kant zijn, stelde ik een compromis voor: tot Soest M en M naast elkaar op kop en ik erachter. Dan aan de voet van de “Soester Berg” de teugels los en eigen tempo verder, hetgeen geschiedde. Gezellig koffie gedronken en wat bouwperikelen besproken. M en M samen retour en ik in eigen (laag) tempo naar huis. 73 km op de teller, de anderen waarschijnlijk meer.
Volgende week behalve Eric ook Marcel, Rob en Han bij het bankje?

zondag 19 januari 2020 – Monnickendam– 55 km – 4 rijders: Marco, Eric-Jan, Marc & Rijn

Daar het pas de 2e rit van Rijn was na een jaar gedwongen afwezigheid, met een gangetje van 25 km/u tegen de wind in naar Monnickendam gefietst, alwaar Rijn uit dank weer op de koffie trakteerde om vervolgens, net als 2 weken geleden, weer alleen, maar met de wind in de rug, terug te fietsen. Heerlijk toch dat het enige nog fietsende lid sinds de oprichting van de club in 1987 als beschermde renner op sleeptouw wordt genomen. Maar ja, het motto is nog altijd dat de slechtste benen nooit alleen zullen fietsen….

Marc: Iedereen heeft gewoon zijn eigen koffie betaald.
Wat betreft de slechtste benen. Mooi dat je er weer bent maar na een jaar afwezigheid is het wel handig eerst wat meters te maken voordat je met de groep meegaat.

Rijn: Om misverstanden te voorkomen: mijn verslag van gisteren was het door mij gedroomde scenario. Helaas kwam ook deze droom niet uit.
In werkelijkheid ging het (voor mij althans) nogal snel van start, zodat ik bij de Amsterdamsepoortbrug al “los” was. Gelukkig had Eric-Jan dit in de gaten en liet mij in zijn wiel komen. Daar het gat met Marc en Marco maar niet kleiner wilde worden, heb ik Eric-Jan gezegd mij maar los te laten zodat hij weer bij de kop kon komen. Vervolgens zag ik dat de drie op de kruising bij de Maxis gestopt waren. Toen ik erbij was werd er meteen weer doorgefietst, met als resultaat dat ik in de eerste 50 meter alweer moest lossen (had net in mijn eentje 2 km tegen de wind in gefietst).
Het volgende moment dat ik mijn fietsvrienden weer zag was binnen bij de Koperen Vis, alwaar zij net hun eerste kopje koffie genuttigd hadden. Toen zij hun tweede kopje genuttigd hadden en ik mijn tweede bestelde, zijn we weer uit elkaar gegaan. Na de prettige ervaring van 2 weken geleden (met Marco en Enrico gedrieën met op mij aangepast tempo heen tegen de wind, waarop zij getweeën in eigen tempo terug fietsten en ik in eigen tempo met de wind in de rug naar huis kwam) was dit voor mij een zeer teleurstellende ervaring.
De Muider Toerclub was ooit een vriendenclub waarbij we nog iets voor elkaar over hadden. Waar is deze mentaliteit toch gebleven???

zondag 5 januari 2020 – Breukelen– 51 km – 2 rijders: Rijn, Marco & Enrico

Rijn voor het eerst sinds januari 2019 weer bij het bankje!!! Tot Expreszo met z’n drieën. Daarna Rijn in rustig tempo (20 km/u) naar huis.