Toerverslagen 2003

RITTEN 2003

7 december – -1C – zonnig – rondje Eemnes 55km – Theo en Enrico

Mooi weer, maar koud. Goed te merken was dat Theo volop in training is voor de marathon van 11 januari in Drente, en dat Enrico 4 weken niet heeft getrained. Hopelijk volgende week weer mooi, maar iets warmer mag best.

31 november – voor de 3e keer op rij niet kunnen fietsen, omdat de weergoden uitgerekend de zondag uitkozen om de emmers water te lozen. Theo den Haan heeft nog wel vorige week zondag een rondje Eemner gefietst, en kreeg prompt op de terugweg bij Muiderberg een lekke band. Vanaf het bordje Muiden heeft hij toen (in doorweekte toestand) de fiets naar huis gelopen. Voor a.s. zondag ziet het goed uit: een zonnig winterzonnetje, wel fris 2 graden.

9 november – 55km – Eemnes – 6° – zonnig – deelnemers: Timo, Gerard, Enrico

Han had zich helaas moeten afmelden om zijn rug rust te geven. Met een straf oostelijk windje tegen, via het Gooimeer naar de Stichtse brug. Vandaar voer de tocht richting Eemnes over de Wakkerendijk langs de weilanden en paarden. Bij de Witte Bergen op zoek naar ’t Bluk (bij de Petteflet, toch Gerard?), maar die bleek gesloten tot 3 december. Dus besloten we om bij La Place koffie te drinken. Het bleek er al gezellig druk te zijn. Op de terugweg over de hei en het bos joeg Timo nog even een paar ‘hei-bikers’ (om nu over bergen te spreken…) op stang “Daar zit ook geen vaart in, ga er maar overheen Gerard.”, maar dan net hard genoeg zodat ze het konden horen…. Ze reden ons uiteraard niet los.
Volgende week hopelijk weer bij mooi weer.

De rit van 2 november, Muiden – Vinkeveen – Muiden – weer: bewolkt, 10, windkracht 5/6

Met vier man om 10:00 uur aan de start. Gerard, Timo, Enrico en Han. Na de solo van vorige week is vier man een mooie opkomst het eerste weekend van november.
Het hoeft in het naseizoen ook niet meer zo hard te gaan. Even in het rond fietsen en een frisse neus halen is best wel lekker.

Er was slecht weer voorspeld. Ofschoon het wel hard waaide is het de hele ochtend droog gebleven.

We zijn via de Bijlmermeer richting Ouderkerk gereden. Van daar zijn we een eind tegen de wind in gegaan door de polder (Ronde Hoep) waarbij Timo (had drie weken niet gefietst) het wel een beetje zwaar had.
Eenmaal bij het Amsterdam-Rijnkanaal aangekomen kregen we de wind achter waarbij er snelheden tot 51,8 km/uur werden gehaald (Gerard)

We waren rond 12:00 uur na 52 km gereden te hebben weer terug in Muiden.

De rit van 26 oktober – weer: zonnig, 8, windkracht 3.

“Hoe sterk is de wil van de eenzame fietser”

Zondagochtend om 10 uur, na het verzetten van de klok naar wintertijd, bij het bankje. Zonnig weer maar er komt verder niemand opdagen. Dan maar alleen op pad.
Via Naarden, Bussum, Het Spiegel door richting ’s-Graveland. Rustig fietsen! Het is veel te mooi om hard te gaan. De zon zet alles in een mooie herfstkleur.
Door ’s-Graveland heen, richting Vreeland en dan naar Nigtevecht en via Fort Uitermeer weer terug naar Muiden. Geen Koffie, geen boeiend gesprek over het wel en wee in het Muidense.

Misschien volgende zondag weer…

19 oktober – 65 km – Vinkeveen – 1°C – zonnig – deelnemers: Gerard & Enrico

Hoe zonnig moet het zijn om de lust tot fietsen op te wekken? De geringe opkomst belooft weinig goeds voor de winter, aangezien er vorige week 3 en nu nog slechts 2 TCM’ers aan de start verschenen.

1° graad en een wintersport zonnetje begeleidde ons langs de Hogedijk naar de nieuwe fietsbrug over de A2 (achter het AMC). Via Ouderkerk ad A. richting Wilnis en Vinkeveen. Na een goede 40 km bleek De Schans nog niet te rekenen op onze komst om 10.30 uur, en dus gesloten (zeker een zware nacht gehad…). Dan maar doorgefietst via Vinkeveen, Baanbrugge naar Abcoude, waar ons een lekkere kop koffie met dito punt werd geserveerd in De Punt. Via het Amsterdam Rijnkanaal en Papelaantje fietsten we Muiden weer in. Benieuwd naar de opkomst volgende week. (Tot aan de wintertijd is de starttijd 9:00 uur. Zodra het wintertijd is wordt de starttijd 10:00 uur, en vervalt de koffie. We rijden dan een rondje van 50-60 km zonder stop.)

12 oktober – Monnikendam – 75 km – 15C – 3 man

Windstil, de weilanden nog voorzien van een dun laagje mist, 7 graden en een felle zon uit het oosten, waardoor je niks ziet als je die kant op fietst. Westwaards dus. Via Gerards huis en ‘kruip door sluip door’ IJburg (het fietspad is nog dicht en de brug op slot) de Schellingwoude brug over. Bij Durgerdam rijden we de dijk op langs het spiegelgladde IJsselmeer. Het zicht is uitzonderlijk helder, en we kijken van Lelystad tot de zendmast in Hilversum. In de kom tussen Marken en Monnikendam rusten 100.000 vogels in het water.
Koffie. Timo vertelt over Mabelgate en het echec van de monarchie. Zijn neef die voor Terre des Hommes werkt logeert bij hem en Timo verhaalt over de sloppenwijken en het erbarmelijke leven in kartonnen dozen Jakarta: een schril contrast met ons appeltaartje op het zonnige terras.
De route terug verloopt via Purmerend, Ilpendam, en de Hollandse weilanden van Broek in Waterland. Via het Papelaantje rijden we Muiden weer binnen. We kunnen iedereen aanraden zo’n herfst en winter door te fietsen.

5 oktober – geen rit ivm regen

De rit van 28 september, Muiden – Nijkerk – Muiden – weer: bewolkt, 13, windkracht 3

Met 8 verbaasde mannen aan de start. Het zou regenen maar het klaarde zelfs flink op. Iedereen had zich door de vooruitzichten laten verrassen. Het zou regenen dus we gaan niet! Toch dan maar snel het pak aan en als de brandweer naar het verzamelpunt voordat het peloton vertrokken was.

Rein had zich als enige telefonisch afgemeld. Doet ie altijd wel netjes!

Voor de laatste keer dit seizoen richting Nijkerk. Het bekende koffie adres was voor de laatste keer open dit seizoen. Voor de verandering maar eens heen door de polder gereden.
Het leek korter maar dat kwam vooral doordat op de borden de tientallen van het aantal kilometers te gaan niet vermeld wordt. Zo stond er op het bord dat er nog 3 kilometer gefietst moest worden maar dat waren er dertien.

Op het koffie adres bij de jachthaven in Nijkerk was er de avond ervoor feest geweest.
Er zaten dan ook een aantal mensen met een punthoofd die ons drukke gepraat niet konden waarderen. Vreugdeverhogend was de muziek die de gehele terugweg in het hoofd bleef hangen. Inclusief de prachtige vibrato’s. Vooral Herman ten Kroode bleek een groot liefhebber.

Terug zijn we via de dijk door het rustieke Spakenburg gereden. De regen begon te dreigen. De schrijver dezes had nog maar net zijn fiets in de garage gezet of het begon te regenen.
Ben benieuwd of Gerard Smeenk nog droog aangekomen is.

We waren om 12:30 uur na 76 km gereden te hebben met een gemiddelde van 28,3 km/uur weer terug in Muiden.

De rit van 21 september, Muiden – Oudenwater – Muiden – weer: zonnig, 24, windkracht 0-2.

21 september en dan een temperatuur die een zomerse dag niet zou misstaan!

Met 9 man aan de start. Twee oude bekenden Frits Niewold en Jan Bijvoet waren ook van de partij. Zij komen de afgelopen jaren de laatste weekenden van het seizoen mee fietsen.

Ook Herman ten Kroode, weer hersteld van zijn valpartij, was weer aanwezig.
Jammer genoeg werd Herman deze dag door pech achtervolgd daar zijn stuur steeds los ging en dat bij de laatste keer aandraaien het boutje brak.

Mede door het fraaie weer werd er besloten naar Oudenwater te fietsen. Het was echt genieten deze ochtend. De route ging door fraaie Hollandse landschappen.

Frits en Jan lieten zich niet onbetuigd. De mannen hebben veel kop gereden en het werd dan ook tijd dat we na 52 km in Oudenwater aan de koffie gingen.

Langs de Linge en via Woerden zijn we op huis aan gereden. Ook op de terugweg lieten Frits en Jan de snelheid niet onder de 30 km/uur zakken. Het laatste stuk langs het kanaal werd er vlak aan de 40 km/uur gereden. Volgens Jan is het traditie dat er Bij TC Muiden finale gereden wordt. Nou, dat hebben de mannen dan ook gedaan!

We waren om 13:30 uur na 102 km gereden te hebben met een gemiddelde van 28,4 km/uur weer terug in Muiden.

Ik heb er wel een door de zon verbrand gezicht aan overgehouden.

14 sept. Soesterberg 70 km – 6 man – 20C – Zon – wind ZO 2

Na enige afwezigheid waren Aad, Herman en Enrico weer van de partij. Met het mooie weer werd er in rustig tempo gereden, en bijgepraat. De tocht ging door de prachtige natuur van Soest (grootmoeder Juul had niet veel bezoek) richting Soesterberg met een paar leuke klimmetjes. De gele kleur van het TCM shirt blijkt ook handig bij het jagen: we vonden Rein zo weer terug in het bos. Timo legde uit waarom het lijkt alsof hij niet veel op kop rijdt: “Anderen rijden met 25km/u op kop, ik met 35km/u, daardoor lijkt het korter…..” Ja, ja, maar Timo sleurde er inderdaad flink aan op de terugweg, echt waar. Op weg naar Laage Vuursche hebben we nog even meegesprint met een groepje. De appeltaart was weer “als vanouds Coby”, en de KNSF plannen werden flink gehekeld, incl. de houding van de Muidense politici.
Terug raakten we vanaf Naarden steeds een TCM’er kwijt, vervolgens Michiel in Muiderberg, waardoor we met z’n drieën over de meet in Muiden aankwamen. Volgende week graag weer dit weer!

De rit van 7 september, Muiden – Nijkerk – Muiden – weer: mistig, 12, windkracht 2

Het was deze zondagochtend een klein wereldje maar er werd zonnig weer voorspeld. Helaas hebben we alleen het laatste halve uur van de rit in de zon gereden.
Met 7 man aan de start. Het hadden er meer kunnen zijn maar familiedagen, verbouwingen en andere drukke bezigheden drukte op het aantal coureurs.

Ook Herman ten Kroode, volgens zeggen weer hersteld van zijn valpartij, zou weer aanwezig zijn. Waarschijnlijk heeft de mist Herman doen besluiten niet op te stappen.

7 man maar dat kwam omdat Bram Heijkamp en Manolo (van wie ik de achternaam niet weet) nog aan kwamen rijden.

Gezamenlijk zijn we via de polder richting Nijkerk gereden. Bij Almere hebben we Fred (weet ik ook de achternaam niet van) nog opgepikt zodat uiteindelijk het peloton 8 man telde.

Lekker keuvelend en met een gangetje van 32 km/uur reden we langs de dijk totdat Timo vond dat het een ouwe wijven gangetje was. Hij demarreerde dan ook terstond en verdween in de mist. Het peloton heeft kop over kop moeten rijden om Timo weer in te rekenen.

We hebben op het bekende adres bij de jachthaven koffiegedronken. Na de koffiestop viel het peloton uiteen daar Bram, Manolo en Fred verder richting Hardewijk zijn gereden.

De rest is via Bunschoten weer naar Muiden gekoerst waar we om 12:15 uur weer na een sprint (aangezet door Rein maar gewonnen door Han) aankwamen.

Haast 75 km gereden met een gemiddelde van 29,6 km/uur

De rit van 31 augustus, Muiden – Monnikendam – Muiden – weer: halfbewolkt, 14, windkracht 4.

Met vijf man aan de start. Het had ook flink geregend vandaar de wat matige opkomst.
Het zag er in eerste instantie naar uit dat we het droog zouden houden. De wind zou uit het noordwesten komen en verder aanwakkeren vandaar dat de keus op Monnikendam viel.
Het begon echter net buiten Muiden al te regenen. Het was maar een bui, kwartiertje schuilen onder een boom en weer verder.
Onderweg nog wat regen gehad maar toen waren we al bijna bij de koffiestop.

Tijdens de koffiestop vertelde Gerard dat hij definitief stopte met vissen. Hij ving toch al niets meer. Ook zijn vergunning werd niet meer verlengd.

We zijn de kortste weg naar huis gereden. Ook al weer vanwege de aanhoudende buien.

Marcel had op het laatst een afloper dus hebben we langs het kanaal wat aangezet (38-42 km/uur)

Om 12:15 uur zijn we in Muiden aangekomen, na haast 60 km gereden te hebben en met een gemiddelde van 28,5 km/uur

De rit van 24 augustus, Muiden–Nijkerk–Muiden (87,5 km) weer: bewolkt, 18, windkracht 3

Er werd vandaag strak gereden. Over het oude land via de Eemvallei naar Nijkerk. Natuurlijk raakten we even de weg kwijt. We zijn nog nooit in een keer goed via de Eemvallei naar Nijkerk gefietst.

Zoals eerder genoemd, er werd strak gereden en van meet af aan werd er boven de dertig gereden. De eerste tien km reden Rein en Iep op kop. Daarna werd er goed overgenomen.
Timo wist zelfs even een gaatje te slaan in de polder. Met enige moeite haalde het peloton hem weer terug.

De sprint naar de koffiestop werd Cor vd Bosch aangezet maar via een Jump over Han heen door Rein gewonnen. Het gemiddelde over de heenreis was 31,4 km/uur

De koffie en het gebak waren weer als vanouds (de prijs overigens ook, 3,75,– Euro voor twee koffie met appelgebak)

De terugweg begon fris met een beetje regen. Op de dijk kwamen we Rick Smeenk nog tegen. Die was met wat andere maten aan het fietsen. Hij vroeg nog tien Euro aan zijn vader maar daar werd niet op ingegaan.

Het bekende tussensprintje bij de Hollandse brug werd van kop af door Han gewonnen. Rein had het beste al gegeven onderweg maar we hebben hem boven op de brug weer even opgewacht.

De sprint naar Muiden werd door Timo aangezet maar weer door Han gewonnen.

Na 87.5 km en een gemiddelde snelheid van ruim 30 km/uur waren we met z’n achten om 12:40 weer in Muiden aangekomen

De rit van 17 augustus, Muiden–Vreeswijk–Muiden (105 km) – weer: half bewolkt, 21°, windkracht 3 – 5

Na het maken van de foto’s van de mannen in het nieuwe tenue zijn we met z’n tienen richting Vreeswijk gereden.
Dat achter Harmelen de wereld zo’n beetje ophoudt werd al snel duidelijk doordat zelfs het GSP systeem (Gerard Smeenk Positie Systeem) faalde. We waren compleet de weg kwijt en kwamen pas na zo’n 60 km bij de koffiestop aan. Iep van Wonderen en Cor van den Bosch waren toen al op weg naar huis daar zij graag om 13:00 thuis wilden zijn.
Er werd goede koffie geschonken in Vreeswijk. Ook de appeltaart was erg lekker.

Op het terras werd aardig wat afgelachen vanwege het kwijtraken van de weg. Gerard Smeenk mocht van Rick alleen nog maar op een rollenbank in het bejaardenhuis fietsen en mensen van 65 jaar waren volgens Gerard al oud.
Wat meer eerbied voor de manier waarop Gerard ons elke zondag weer de weg wijst.

Op de terugweg bevestigde Rick nogmaals zijn aanbod van vorige week om twee shirts, een broek en een paar sokken te sponsoren.

Erg vervelend was de valpartij van Herman ten Kroode op de terugweg. Met zijn voorwiel tikte hij het achterwiel van Rick aan en kwam ten val. Het heeft even geduurd voordat Herman weer bij zijn positieven was en met een kalm gangetje zijn we verder naar huis gereden waar we door alle commotie om 14:00 aankwamen.

De rit van 10 augustus, Muiden – Het Twiske – en terug – weer: half bewolkt, 30°, windkracht 3

Met 8 man van start! Om 9:00 uur was het bewolkt. Deze bewolking werd al snel verdreven door de zon die de temperatuur in rap tempo opjoeg naar tropische waarden!
Er werd weer niet al te hard gereden. De oorzaak was de temperatuur met de hoge relatieve vochtigheid.
Drie man verschenen in het nieuwe tenue. Kom de tenues ophalen mannen!!
De koffiestop was bij een restaurant aan een meertje in de beschutting van een tent. De koffie en appeltaart was goed. Je moest het alleen zelf halen. De tweede ronde werd echter door de vriendelijke mevrouw gebracht.

Na een zeer rustige terugreis (het was veel te warm om hard te rijden) zijn we om 12:00, na ruim 67 km en een gemiddelde snelheid van 26,4 km/uur met z’n achten weer in Muiden aangekomen.

3 augustus, Muiden – vliegveld Lelystad (en vice versa) – weer: half bewolkt, 27°, windkracht 3

Met 13 man om 9 uur van start en met 13 man om 13:00 weer terug. Mooi resultaat!
Er werd niet al te hard gereden. De oorzaak was waarschijnlijk het mooie weer en de vakantiestop waardoor veel leden toch wat aan conditie hebben ingeboet.
Twee man verschenen in het nieuwe tenue. Tijdens de (lawaaierige) koffiestop werd melding gemaakt van het heugelijke feit dat de tenues beschikbaar zijn en tegen betaling van 77,70 euro bij Han Buitenweg zijn op te halen.

Bij het noemen van de prijs kon Rick Smeenk zijn verbazing niet onderdrukken en heeft in het bijzijn van 12 getuigen verklaard dat hij volgend jaar (2004) de kleding voor de TC Muiden ploeg tegen een veel beter aanbod zou sponsoren.
Financieel zou dat voor Rick geen problemen moeten opleveren. Tot nu toe heeft hij zijn koffie niet één keer zelf betaald ;-).

Na ook weer een rustige terugreis zijn we om 13:00 uur, na ruim 87 km met een gemiddelde snelheid van 28,4 km/uur weer in Muiden aangekomen.

De rit van 6 juli, Muiden – Volendam – weer: bewolkt, 16°, windkracht 3

Met 5 man om 9 uur van start. Op het laatste ogenblik kwam Rick Smeenk nog aanfietsen. Via IJburg met zijn vele gesloten hekken en wegversperringen zijn we bij de Schellingwoudebrug de polder boven Amsterdam ingereden.
Nadat we enkele prachtige polderweggetjes zijn afgereden zijn we langs de dijk richting Volendam gekoerst. Rick heeft zijn best gedaan om zijn a-sociale gedrag van twee weken terug te beteren en heeft niet harder gereden dan 35 km/uur

De koffiestop was in Volendam. Er werd erg slappe koffie geschonken. Geen aanbeveling voor een volgende keer.

Via Edam zijn we langs het kanaal, door Amsterdam-noord teruggereden naar Muiden.
We zijn om kwart voor een, na ruim 82 km en een gemiddelde snelheid van 28,7 km/uur met z’n vijven weer in Muiden aangekomen. Rick moest nog even door naar Almere

De rit van 29 juni, Muiden – Nijkerk (via Eemdijk) – weer: half bewolkt, 18°, windkracht 3.

Met 8 man om 9 uur van start. Halverwege zijn Cor van den Bos en Iep van Wonderen terug gegaan daar zij om 12:00 uur nog andere verplichtingen hadden.
Via Eemdijk zijn we door het schilderachtige Spakenburg gereden om zo via de dijk richting Nijkerk te koersen.

Tijdens de koffiestop, na 40 km en een gemiddelde snelheid van 29,4 km/uur, bij de inmiddels (zeer) bekende jachthaven werd er heel wat afgelachen (Gerard Smeenk z’n boot was total loss, Timo ging weer met vakantie…, de winkel van Ger Biekes en fietsen in de dolle mieten)

De rit terug ging door de polder. Er werd lekker doorgereden en zonder noemenswaardige incidenten zijn we om tien over half een, na ruim 84 km en een gemiddelde snelheid van 30,1 km/uur met z’n drieën weer in Muiden aangekomen.

15 Juni – Natuurpark Lelystad – 90 km – 12 deelnemers, mooi weer, weinig wind

Op deze mooie vaderdag was het goed fietsen. Een enkeling (Herman tK) werd door zijn kinderen getrakteerd op een anti-vaderdag en moest al om 11 uur thuis zijn voor de visite. Kwestie van opvoeding dunkte de meesten. Aangezien Cor nog last van zijn knie had vergezelde deze hem. Aad ging zijn oude vader voorzien van het traditionele kistje sigaren, en omdat de wind voor Amsterdam verkeerd stond ging ook hij wat eerder weg.

De rest genoot van de prachtige tocht onder leiding van het GSP systeem: het Gerard Smeenk Positie systeem. Hoewel het op 1 plaats beter was om gewoon het fietsbordje Lelystad te volgen, wist Gerard ons een heel mooi pad langs de vaart op te loodsen met fluitende vogels, ritselende blaadjes en geurende bloemen: het leek de Po-vlakte wel.

Aangekomen bij de koffie, bekende Gerard dat hij Timo en Jan (Bijvoets) doordeweeks ook van coördinaten voorziet: van Smeenk nicht naar Smeenk tante, de ene boerderij nog groter dan de andere. Terugtocht via Almere-haven, waar op het laatste stuk de benen nog even werden getest. Theo lijkt in vorm te komen voor de Dolomieten marathon. Voor de rest werd er netjes gefietst en gewacht.
Volgende week fietsen Gerard en Theo op zaterdag de Hel van Wageningen, en zijn Marcel, Han en Enrico het hele weekend in de Ardennen te vinden. Het wordt een klein groepje zondag.

9 Juni, tweede pinksterdag Muiden – Woerdense Verlaat,78 km – 13 man – half bewolkt, windkracht 4 tot 5 

1 minuut over 9 besloten een aantal broeders om alvast naar de sluisbrug te fietsen om Gerard Smeenk, die nog voor de brug stond te wachten, te verwelkomen. Gelukkig bleven er nog wat mensen bij het “bankje” wachten want Enrico Verhulst en Herman ten Kroode kwamen het peloton nog versterken.
Niet op twee punten wachten jongens. Er is maar een startpunt en tot nader bericht is dat het “bankje”

Theo den Haan had twee fietsmaatjes meegenomen. Konden beiden goed fietsen. In een nader gesprek hoorde ik dat een van hen laatst de “Marmot” had gereden.
Rick Smeenk was na acht jaar opnieuw komen opdagen. Het kan niet anders of hij heeft in die acht jaar alleen maar getraind want hij reed als een duivel. Er stond veel wind maar dat deerde Rick niet. Hij heeft veel kopwerk gedaan maar de 38 km/hr tegen wind in was voor een aantal toch te gek (Rick mag volgende week ook niet meer mee!)

Cor van den Bos had last van zijn knie en is eerder terug naar Muiden gereden. Herman Gieling heeft hem (waarschijnlijk) de hele terugrit uit de wind gereden.

De koffiepauze was dit keer bij een boerderij. Net na de tweede lekke band van Herman ten Kroode waarbij Gerard Smeenk er niet in slaagde een haan te vangen.
Ondanks de ietwat merkwaardige bediening was de appeltaart goed.

We zijn gestart met 13 man en kwamen met 10 man weer terug. Volgende keer het peloton bij elkaar houden!

1 Juni – rondje Nijkerk – 70 km (8 deelnemers)

Op deze prachtige ochtend een heerlijk rondje naar Nijkerk gereden. Heen binnendoor, langs de A1 en bij Eemnes de polder in. Onderweg heeft onze nestor (Gerard) nog even een bejaarden fietsclubje in volle vaart los gereden. Bij de gemeente finish bleek HermanG over de sterkste benen te beschikken, terwijl hij tot dan nauwelijks kopwerk had gedaan. Aan de haven in Nijkerk was de gastvrijheid als vanouds (evenals de prijzen), de appeltaart smaakte beter dan ooit.

Terug in volle vaart (39 – 40 km/uur) langs het Gooimeer richting Almere-haven. Op de dijk vlakbij de Hollandse brug, kwam Theo verrassend langszij met een formidabele eindspurt. HermanG was in geen velden of wegen meer te bekennen (….), waardoor het hele gezelschap heeft staan wachten.
Wie stond er bovenaan de brug? Precies. Gezien het gemor werd dit gedrag niet door iedereen als grap opgevat.

30 Mei – Klein rondje IJsselmeer – 155 km – (6 deelnemers, Gerard, Gerards schoonzoon, Han, Timo, Enrico, Frank, Michiel)

Gestart om 9.00 uur met noordwesten (volgens Han) of noordoosten (Gerard) wind, rechtsom (met de klok mee) richting Volendam. De tocht verliep voorspoedig, maar helaas kon Frank (collega van Han) de tempo wisselingen niet volgen en moest afhaken.

De eerste stop was bij de Karperhut, waar slechts 1 karper te bekennen viel en deze had geen zin in de zelfgemaakte appeltaart (met koffie € 3,-). We rekenden € 21,50 af, en kwamen er bij Checkpoint Charlie achter dat ook dit nog een te dure melk was.

Het stuk tussen Hoorn en Enkhuizen was mooi, maar ook zwaar met de wind pal voor. Er werd flink aan gesleurd, zodat het stukje op de dijk rustig werd gefietst.

Daarna door naar Lelystad, waar Michiel een haring nodig had, om de flauwte tegen te gaan. De rij voor de nieuwe was zo lang dat hij besloot tot een patat-met. Het stuk vanaf Lelystad met de wind schuin achter (meer schuin helaas) gereden, goed oplettend gezien de miserabele staat van dit stuk fietspad. Voorbij het blok van Kuffelen nog (weer !) een laatste stop, dit maal om de honger van Timo en Han te stillen. Uiteindelijk 5.30 uur gefietst, met een gemiddeld gereden snelheid van 28 km/uur.

24 Mei – verslag van de rit van afgelopen zondag – (60 Km – Breukelen – 5 deelnemers)

Ondanks de dreigende lucht boven Amsterdam, verzamelde een groepje dappere fietsers (Cor, Theo, Herman-tK, Timo en Enrico) zich om 9.00 uur bij het bankje. We hebben nog gekeken of onze nestor (Gerard) voor de sluisbrug stond te wachten, maar toen dat niet het geval was zijn we gaan fietsen. Bij de eerste regendruppels hebben we Timo 2 keer moeten overtuigen, maar hij is ons dankbaar dat we zijn doorgefietst. (Het kwam doordat Timo zijn fiets tiptop in orde had gebracht: nieuwe remleidingen, Campagnolo remhandles, een nieuw geel stuurlint, en blinkend gepoetst.) Na Weesp klaarde het gelukkig op.

Het fietscafé in Breukelen bleek de start te zijn van een 115 km en 65 km tourtocht. Daar kwamen we trouwens aspirant leden tegen (Bridge maten van Timo), die aan de 65 km tocht deelnamen (om door de aanstaande ballotage te komen natuurlijk.) Bij het tweede rondje koffie kwam de bardame dan ook vragen ‘of we niet zo’n zin hadden in de tocht’…..

Na de koffie klaarde het weer op, en dankzij onze voortreffelijke dag-gids (Cor) hebben we 3 ooiveraarsnesten en 2 herten gezien onderweg. Het was een mooi tochtje om de benen los te rijden voor vrijdag.

17 Mei – Verslag van de rit  – (80 km naar de Putkop in Harmelen – 13 deelnemers)

Met een stevige wind op de kop, was het flink doorstampen. Vooral Timo reed een erg klein verzet, maar dat kwam omdat zijn rem bleef hangen. Hij heeft beloofd te investeren in een nieuw kabeltje (in ieder geval de binnenkabel…). Het bleef gelukkig droog. Via het Gein naar Abcoude, langs de Angstel richting het westen. Na wat gemor (gaan we nu naar Woerden, De Laage Vuursche, of rijden we door naar Oudewater??) werd het uiteindelijk Harmelen.

Halverwege besloten Herman-tK en Luit (die voor de 2-de keer meefietste) dat het genoeg was en reden samen terug. Aad had een hele zware zaterdag gehad, en besloot rustig terug te fietsen.

Tijdens de appeltaart vertelden Timo en Rein over de heroische “Dolle Mieten” tocht… (Timo draagt sindsdien geen ander shirt). Verder doet iedereen graag mee met de nieuwe tenue, gesponsord door Aad Brands, dus is het maandagavond en woensdagavond (na 21.00 uur) shirtjes passen bij Han.

De terugtocht ging voorspoedig terug via Nieuwe ter Aar (slechts de vijfde keer dit seizoen) met wind in de rug langs het A’dam – Rijn kanaal. In Weesp pikten we toch een paar spatjes mee, en om 13.uur waren we terug in Muiden.

Benieuwd hoe de wind zondag staat…en of we NtA weer aandoen.